Потребителски кредит с фиксирана лихва

Потребителски кредит с фиксирана лихва – как да изберем правилния кредит?

Търсите ли си потребителски кредити без доказване на доход?

Може да се нуждаете от по-голям заем, който има фиксирана лихва и се изплаща за повече месеци. Вижте нашето онлайн сравнение и изберете най-подходящата сделка за вас.

Когато сравнявате актуалните оферти, се опитайте да съпоставите колкото се може повече предложения. За сравнение обърнете внимание на ГПР. Този показател включва разходите за поддържане на заема, което означава, че освен лихвата, включва и таксите, комисионните и застраховките.

 

Предимства

Предимство на потребителските заеми пред тези от банки е, че фирмите отпускат заеми на хора с различен вид доходи, докато банките считат за приемвливи само доходите от заплата и пенсия. Освен това банките са склонни да начисляват такси за анализ на документи, отпускане на заема и за предсрочно погасяване.

Основен плюс на кредитните компании е, че те анализират файла, отпускат сумата, която сте пожелали и позволяват предсрочно погасяване без да начисляват такси за това. Това означава, че имате лихва по заема и при предсрочно погасяване няма да изплащате лихвите за първоначално изчисления период, а за този, в който действително сте използвали заема.

Недостатъци 

Разбира се, съществуват недостатъци и потребителите, които кандидатстват за такъв кредит, ако те не са добре информирани, представата за този на пръв поглед  лесно отпускан заем, може да ги накара да заемат повече, отколкото те са в състояние да върнат, и сумите, които трябва да погасят, могат да се увеличат от месец на месец, ако не плащат навреме.

Ето защо е добре е да погасявате вноските си навреме. При неизпълнение на договора от ваша страна,  финансовите институции най-вероятно ще се обърнат към колекторска фирма, която е специализирана в събирането на пари. Тя ще бъде натоварена с възстановяването на заема, както и свързаните с него разходи, причинени от неплащането му.

 

Чрез съпоставяне на потребителски заеми с различна стойност чрез нашето онлайн сравнение можете по-лесно да определите от какво се нуждаете в момента или в близко бъдеще. Вижте нашия списък с оферти и кандидатствайте с бутона Заяви.

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.