Кредит срещу депозит

Кредит срещу банков депозит

Много хора имат пари в банка и знаейки, че лихвите по депозитите не са много високи, се опитват да търсят други начини за капитализиране на спестяванията. Малко хора знаят, обаче, че съществува нетрадиционен начин парите в депозитния влог да се използват за тяхна изгода. С тази процедура ще се занимае настоящата публикация.

В такава ситуация, депозираните средства просто се замразяват, така че да започнат да са в услуга на изтегления заем от банка.

Кредитът срещу банков депозит е тип заем, при който гражданите предлагат на банката да им бъде отпуснат определен паричен размер, като й предлагат обезпечение от депозитен банков влог.

По този начин, парите, които се намират в депозита, започват да покриват задължението по текущия заем, който обикновено е бърз потребителски кредит, който може да се реализира по най-различни начини.

Размерът, който гражданите ще получат срещу своя депозит зависи от наличността във влога. Това е отлична възможност, която може да се използва като нецелеви кредит, в който значителна част от таксите и документацията ще се съкратят.

За да се осъществи така наречения кредит срещу депозит, гражданите трябва да се поинтересуват банката, в която е депозита им, дали отпуска такъв заем.

В противен случай, те могат да изтеглят средствата по влога си и след като са проучили коя банка предлага подобен кредитен продукт, да внесе спестяванията си в нея. Процедурата определено отваря доста възможности, но специалистите съветват първо да се направи консултация с професионалист.

Кредит срещу депозит

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.