Заем от банка

Какво е заем от банка?

Кредити от банки без поръчител

Модерният и гъвкав продукт заем от банка е полезен и ефективен. Той всъщност съществува от хиляди години. Тези заеми са създадени, за да може хора, които имат временни финансови затруднения или не могат да съберат по-голяма сума да си купят нещо, което им е необходимо в момента (като жилище, например). Кредитите имат и тъмна страна – ако се ползват не по предназначение или не се изплатят навреме, могат да доведат до много тежки финансови последици.


Според статистиката, пикът в доходите на един средностатистически човек у нас е между 35 и 45 години. През този период е добре да погасим всички банкови и небанкови кредити, за да може да се подготвим по-добре за времето, когато няма да можем или да искаме да работим, т.е. когато се пенсионираме. Дори да сме изтеглили дългосрочен ипотечен заем, когато получаваме по-високи доходи е препоръчително да погасяваме ударно по няколко вноски, а не да чакаме да навършим 65 години, за да го изпратим.

Заем от банка

Винаги има изключения, но ако имаме стокови или други кредити с висока лихва (които сме използвали за потребление), след като сме навършили 40 години, явно не се оправяме добре с парите. Нямам друго обяснение за случай, в който теглим потребителски кредит с лихва от 10% и нагоре на година (+ всякакви други такси и комисионни) за лятната почивка или за покупка на мобилен телефон. Когато си на 20+ години, това е допустимо, но на 40 e признак за текущи или бъдещи финансови проблеми.

Заем от банка

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.

 

One thought on “Заем от банка

Comments are closed.