Ипотечен кредит за закупуването на имот от публична продан

Жилищен ипотечен кредит за закупуването на имот от публична продан

В наши дни условията по теглене на заем у нас са точно определени, както са определели видовете заеми – фирмени, потребителски, бързи и ипотечни кредити. Ако, обаче, човек се фокусира по-детайлно, ще разбере, че съществуват и някои не дотам ясни отношения, които се отнасят до някои по-особени видове кредити.

Една от тези групи е ипотечния кредит за закупуване на имот от публична продан или за откупуване на имот, предложен от частен съдебен изпълнител (ЧСИ) за продан.

Този вид кредити е специфична група, тъй като публичната продан е процес, при който се продава недвижима собственост след акт на законово нарушение, вследствие на постъпка на определено лице или семейни разногласия. Резултатът е, че недвижима собственост преминава под юрисдикцията на частен съдебен изпълнител.

Още по-сложен е проблема, ако се засягат лично вашите интереси и ваша собственост се обяви за публична продан.

Ако това се случи, има опция да се кандидатства за ипотечен заем, но е добре човек да си изясни причината защо му е и дали ще може да спечели от такава възможност. Цената, която се определя за публичната продажба обикновено е доста по-ниска от пазарната стойност на имота, така че ако човек си откупи имота, в последствие ще може да го продаде на много по-изгодна цена. За тази цел е добре да се помисли за подходящ кредит, който да реализира откупването на собствеността, предложена за продажба от частния съдебен изпълнител.

Ако това жилище е ваша собственост и вие сте решени да станете отново негов собственик, без значение какви са причините да се стигне до тази неприятна ситуация, банките могат да ви подпомогнат с парична помощ.

По този начин ще се възстановят дълговете и вие ще може да продадете дома си на пазара или да си го запазите. Ще трябва, обаче, да погасявате ипотечния кредит, който е равностоен на целеви ипотечен заем за покупка на жилище.

Както виждате, нещата не са така сложни, както изглеждаха в началото. За всеки случай е добре да си направите съответната консултация с професионалист. Важното е, че каквото и да се случи, винаги има начин да се излезе от ситуацията, когато човек потърси помощ или се опита да получи финансова грамотност.

Ипотечен кредит за закупуването на имот от публична продан

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.