Контролиране на кредитите

Интересувате ли се от Контролиране на кредитите?

 Ако човек се интересуват от своето материално благополучие и желае да развива своя финансовото си състояние, а не да живее от заплата до заплата, то е нужно да да поразмисли по тази тема. Човек може да почне с някои съвети, за това как да контролира средствата си и да се измъкне от цикъла на своето задлъжняване. Така човек може да премине в цикъл на забогатяване.

 Всеки човек знае, че ако разчита само на заплатата си и не предприема нищо, в случай на криза тя може да се намали или той може да напусна работата си и това неминуемо ще го тласне към трупане на дългове към близки или теглене на заеми.

Тези съвети могат да създадат обща нагласа и всеки сам за себе си да реши, тъй като бюджета на един човек или семейство е строго индивидуално. Това означава, че няма формула, която да работи при всеки човек или домакинство. Чрез общия план, човек може да състави негов личен, който да покрива неговите субективни критерии и желания.

1. Човек е за предпочитане да се стреми да стои далеч от капаните на минимума. Ако той плаща минималната сума, която дължи всеки месец по кредитните си карти, те едва ще покриват дължимата лихва и нищожна част от главницата. Така ще минат години, докато човек погаси цялата дължима сума. В този период ще му се начисляват всеки месец лихви от поне 20%.

 2. Човек е препоръчително да внимава, когато взима заем. Най-вече човек е желателно да внимава какъв залог се съгласява да плати за изтегления заем. Най-много се мисли преди да се изтегли, разбира се, ипотечен заем, защото, ако нещата се объркат, човек може да се раздели с жилището си.

3. Човек винаги трябва да очаква неочакваното. Добре би било човек постепенно да си създаде един ликвиден буфер от пари в банка, от които да може да тегли в момент на затруднение. Когато човек изпадне в неблагоприятна ситуация, тези пари ще му осигурят възможност да покрие разходите си за три или дори шест месеца.

4. Няма смисъл човек да бърза с плащането на ипотечния си заем. Иначе казано, човек не бива да насочва всичките си средства в издължаване на своя ипотечен кредит, ако има и други задължения. Най-често ипотечните заеми са с по-малък лихвен процент, в сравнение с кредитните карти и потребителските заеми. Така че, човек е добре първо да погаси заемите с по-голям лихвен процент, а след това да се фокусира върху тези с по-малкия. В случай, че ипотечният заем е скъп и човек желае да понижи плащанията си по него всеки месец, може да помисли за рефинансиране.

5. Добре е човек да търси помощ или съвет от специалист винаги, когато не е сигурен. В случай, че човек има повече финансови задължения, отколкото може да управлява, е добре да потърси консултация.

Контролиране на кредитите

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.