Избор на банка за ипотечен кредит

Избор от коя банка да изтегля ипотечен кредит

При осъществяването на избор на банка за ипотечен кредит е важно да се вземат под внимание няколко неща. Тази публикация ще се опита да ви даде някои насоки във вашия избор на банка за ипотечен кредит. Един от най-лесните начини да разберете кой кредитор на ипотека ще ви бъде от полза е да направите таблица, в която да изброите всички лихвени проценти и да направите сравнение.

Важно е да добавяте и колони, които дават подробности за таксите на заемодателя, ГПР за заема, данъците и застрахователните разходи. Следващата стъпка е да сравните цените.Това ще ви даде добра представа заемодателят, който ще бъде рентабилен за вас. Не забравяйте, че ниските лихвени проценти не са единственият параметър, който определя кой е най-добрият заемодател. Трябва също така да проверите дали няма да има някакви скрити такси или разходи, които ще увеличат цената на кредита.

Следващият важен аспект в този контекст е обслужването на клиентите. По време на процеса на теглене на кредит и дори след него ще се нуждаете от помощ – от етапа на кандидатстване до изплащането му за решаване на всякакви запитвания, свързани с него. Вашият кредитен съветник не бива да се представя като твърде зает и да ви кара да се обръщате към отдела за работа с клиенти, а трябва да бъде винаги отзивчив и да ви подкрепя в комуникацията с вашия заемодател. Проверете уебсайта на заемодателя, ако той е получил награди за обслужване на клиентите. Не забравяйте, че вашите взаимоотношения с кредитора ще продължат в продължение на години, така че трябва да намерите компания, която предлага бърза, точна, изчерпателна, полезна и информирана услуга за своите клиенти.

Избор на банка за ипотечен кредит

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.