Теглене на кредит от чужбина

Може ли да бъде изтеглен кредит от чужбина?

Българите, които живеят и работят в чужбина могат да заемат от разстояние, без да идват в страната, за да подпишат документите.

Трябва да докажете, че страната, в която се намирате, е местожителството ви в една от държавите – членки на Европейския съюз, както и че имате поне 18 години.

Българите, които са наети в чужбина, които се нуждаят от такъв кредит, трябва да имат банкова сметка, в която да прехвърлят сумата след одобрение.

Всичко се случва онлайн и това, което трябва да направи кандидатът е просто да попълни заявление.

В момента повечето българи, които са изправени пред финансов проблем и се нуждаят от заем, са тези, които работят в Германия, Франция или Англия. Обикновено те искат заем, за да построт или купят нов дом.

Можем да кажем, че освен българите, които искат да построят къща в родните си места, има и такива, които иска кредити, заради трудностите, с които се сблъскват в чужбина.

Други хора искат да инвестират в бизнес, но нямат достатъчно пари и затова се обръщат към банките за допълнителна сума.

Най-прагматичните избират да инвестират в образованието на децата си и да се опитат да им осигурят по-добро бъдеще.

Не всички проблеми се решават с един заем, но когато работите в чужбина и не познавате много хора, т.е. нямате някой, към който да се обърнете за подкрепа, можете също да помислите за опцията за заем, който да получите от банка от вашата страна.

Цените, лихвите и другите разходи зависят от банката.

Първо трябва да изберете такъв заемодател, който да предоставя заеми на българи с доходи от чужбина. Тогава остава да се види дали получената оферта е подходяща за нивото на заплатата ви.

Напоследък лихвите по кредити се стабилизираха и във всеки случай парите са по-лесни за получаване, отколкото в чужбина, а и процесът е по-лесен, поне по отношение на необходимите документи.

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.