Сайтове за пари

Сайтове за пари – как да намерим надеждна кредитна компания

Тъй като на кредитния пазар у нас има много фирми и сайтове за бързи кредити може би се питате как да получите надежден заем. Изберете компания, на която можете да се доверите и внимателно обмислите възможностите си за погасяване на ангажимента. Вземете сигурен заем от надежден и проверен заемодател.

Проверете заемодателя

Небанковият пазар е пълен с различни видове кредитни компании. Как да изберем надеждната? На първо място проверете дали фирмата е вписана в ЦКР – такова вписване потвърждава действителното съществуване на дружеството. За да потвърдите вашето отношение, разгледайте сайта на избраната от вас компания, като можете да използвате онлайн търсачката за търсене

Регистрирана ли е кредитната компания, която сте избрали?

Проверете дали фирмата фигурира в Регистъра и ако е така, значи тя е лигитимна и действа спрямо българското законодателство. Всяка новосъздадена кредитна институция трябва първо да получи такъв лиценз, за да започне своя бизнес.

Дали, ако не намерите избраната компания в Регистъра, тази компания е ненадеждна? Не е задължително – може да се случи така, че да не намерите избраната от вас компания в списъка, но тя да отговаря на всички изисквания и просто да е новосъздадена и в момента да чака вписване.

Асоциация за отговорно небанково кредитиране

Фиримите, които спазват принципите на отговоронто кредитиране, членуват в тази Асоциация.

Проверете предупрежденията на съответните органи

Определено обаче трябва да проверите дали избраната от вас кредитна компания не е в списъка с предупреждения, издадени от органите за финансов надзор. Въпреки че дружествата за заеми не са обект на строг финансов надзор, както банките, по техен адрес се публикува информация, когато има нарушения или съмнения за ивършени престъпления. Проверете дали избраният от вас заемодател н е в този списък.

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.