Потребителски ипотечни кредити

Изгодни потребителски ипотечни кредити

Целта на тази статия е да ви запознае с т. нар. потребителски ипотечни заеми, които е прието да се наричат кредити за текущи нужди. Ипотечните кредити биват целеви и нецелеви, а този вид се счита за един от групата на нецелевите.

При този тип кредити, потребителят не е необходимо да информира заемодателя как ще оползотвори средствата – дали за покупка или ремонтни дейности на дома или за рефинансиране.

Особеното тук е, че те не са като жилищните заеми. При потребителските задължения банковото дружество не изисква документи, които да доказват за какво се харчат финансите.

Отделните заемодатели при потребителските ипотечни кредити  предоставят финансова помощ на гражданите при различни критерии, като общото между тях е, че те се отпускат за по-малък интервал от време, по-малка сума и възможно да са по-скъпи от самите жилищни заеми.

Обикновено по-голямата част от кредитодателите предвиждат и субсидиране при закупуване на нов дом в по-малък процент от търговската оценка на имота при потребителските заеми с ипотека, отколкото при жилищните целеви заеми.

Друга отличителна черта е, че по-голямата част от кредитните институции имат лимит за оптималната сума на заема след доказване на официалния доход на клиента от собствено или съсобствено дружество.

Изискванията на финансовите организации за одобрение на заявления за такива заеми се базират върху анализа на доходите и предложеното обезпечение.

Потребителски ипотечни кредити

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.