Пари на заем

Искате ли да изтеглите пари на заем?

 

Въпросът е кои са най-изгодните фирми за бързи кредити?
Истината е, че един бърз кредит може да бъде изгоден, ако желаната сума е сравнително малка и за сравнително кратък период от време.
Бързият кредит е дори по-евтин от банковите кредити, ако ползвата сума е до 400-500 лв. с погасяване до заплата или до 1000-2000 лв., ако погасяването е до няколко месеца.
При по-големи суми над 2500-3000 лв. заемите от фирми за бързи кредити би следвало да бъдат с възможно най-краткия срок за погасяване, който не обременява месечния ви бюджет.

Кои са бързите кредити с най-ниски лихви?
Българското законодателство ограничава фирмите за бързи кредити с максимален годишен процент на разходите от 50%.
Когато се каже, че лихвата по един кредит е 50% това изглежда повече от плашещо, но истината е, че когато сумата е малка и се погасява за кратко време, лихвите са по скоро символични.
Например, за получаване на кредит от 300 лв. с годишно оскъпяване от 50% и погасяване за 1 месец, вие ще платите едва 12.50 лв. и общата сума за връщане ще бъде 312.50 лв.
Това нормативно ограничение, доведе до въвеждането на допълнителни такси и неустойки, които фирмите за бързи кредити въведоха, т.е. реално истинската цена на кредита е свързана с допълнителните такси за гаранции или за услуги, като например такса, ако не желаете да имате поръчител или такса за допълнителна гаранция.

Кои реално са най-евтините кредити:
Нашата препоръка за избор на най-изгоден бърз заем е да сравнете кредитите от компаниите, които сте харесали и сравнете сумите за погасяване, заедно с включените такси.

Промоции на бързи заеми:
Сред най-изгодните оферти са познатите промоционалните кредити до заплата под формата на първи безлихвен кредит и специалните оферти за лоялни клиенти.
Безлихвените бързи заеми до заплата целят привличане на нови клиенти, като офертите са напълно реални и ако вземете 400 лв. наистина връщате точно 400 лв. и без излишни оскъпявания.
Други изодни варианти са преференциалните условия за коректни платци, както и някои промоционални кредити с награди, бонуси и допълнителни подаръци в определен промоционален период.

Какви са алтернативите?
За малки суми бързите кредити определено са предпочитан вариант по няколко причини: банките не предлагат суми под 500-1000 лв. под формата на потребителски кредити, процедурата по разрешаване и усвояване на кредита е много опростена и няма нужда от трудови договори, поръчители и други документи, като дори някои от компаниите предлагат финансиране и на хора с лошо ЦКР или влошена кредитна история.
За хора с добра кредитна история, сравнително добри официални доходи с постоянен договор, алтернатива са и банковите кредити, които са с по-ниски лихви. Това е предпочитан вариант за суми над 5000-10000 лв. и с по-дълги периоди за погасяване.

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.