Обединяване на кредити

Знаете ли какво е обединяването на кредити?

Имате повече от един ангажимент за заем и ви става все по-трудно и по-трудно да плащате навреме от месец на месец? Помислете за обединяването на вашите задъжения в едно. Обединяването е комбинация от няколко кредита в един и се прави с цел по-лесно изплащане, защото с по-малка вноска, ще ви оставят повече пари за живот.

KANDIDATSTWANE 2

Когато вземете това решение, вие всъщност вземате нов – друг заем – и с негова помощ връщате заемите и лизингите си (включително кредитна карта или ипотечен кредит), взети преди. Изплащането на такъв заем обикновено е по-лесно и месечната вноска е по-ниска от сумата на вноските на вашите заеми, но не защото някой ви е изненадал и е погасил част от вашите задължения, а защото срокът за погасяване се удължава.
Всъщност, при положение, че ще плащате по-малко месечно, крайният резултат може да доведе до това, че заемът за обединяванеда ви струва повече от отделните заеми, погасявани поотделно. Струва ли си да го вземете тогава?По тази причина трябва да сте добре информирани за евентуалните допълнителни такси, съпътстващи този процес.

Определено има смисъл, ако поради невъзможността да изплатите дълговете си навреме, спиралата на дълга започна да се навива и вие се озовете в крайно затруднена финансова ситуация. Ако обаче ситуацията не е трагична (например можете да сте сигурни, че от следващия месец финансовото ви състояние определено ще се подобри), можете да помислите за бърз небанков кредит и да го „закърпите“ с временен недостиг на пари.

Как да вземем заем за обединяване?
В банката ще бъдете помолени да попълните заявление и да документирате кредитите, които искате да обедините. Банката ще начисли един общ лихвен процент и ще предложи много по-дълъг период на погасяване (от тези, приложими за отделни заеми). Тогава тя ще може да ви предложи много по-изгодни вноски от сумата от месечните ви задължения

За в бъдеще не поемайте твърде много финансови ангажименти . Един от тях е и кредитната карта.

byrzi-krediti-bg