Кредит за покупка на автомобил

Искам да кандидатствам за кредит за покупка на автомобил!

Интересувате ли се от автокредити? 

Кредит за закупуване на автомобил може да бъде най-доброто решение, дори ако вече сте спестили необходимата сума. Не е препоръчително да останете без резервни средства, а кредитът има предимството, че се амортизира във времето, без това да влияе прекалено на месечния ви бюджет. Ще се изненадате колко много заможни хора предпочитат да правят това, за да запазят парите си за инвестиции. Ако все пак имате спестявания и все още имате достатъчно пари дори след като купите автомобил, е ясно, че нямате нужда от заем.

Ще обясним накратко разликите между автокредити и лизинг. Лизингът обикновено не е достъпен за физически лица, в противен случай може да има определени ползи, които си струва да се обмислят. Разходите са малко по-ниски и фактът, че колата не е собственост на клиента, не е непременно проблем, но стойността й намалява с времето и банката поема риска от сериозни повреди или злополуки.

Кредит за кола загуби голяма част от пазарния си дял и изчезна от предлагането на банките през последните години поради нарастващата популярност на друг финансов продукт – кредитът на личните нужди. Тези заеми се отпускат много по-лесно от специализираните кредитни компании и много клиенти, които нямат право на други видове кредити, могат да кандидатстват за тях.

Дори онези, които биха отговаряли на изискванията за всеки банков продукт, често предпочитат заеми за лични нужди, тъй като броят на документите е много по-малък, одобрението идва много бързо и няма ограничения засумата. От гледна точка на разходите, кредитът за автомобили обаче е много по-изгоден и си струва допълнителното главоболие.

Всяка банка има различни условия за авто кредити, но някои функции са общи. Тези продукти имат срок на изплащане няколко години, като най-често това е фиксиран и продължава пет години. Възможно е обаче да се погасява целия заем предварително.

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.