Кредит брокер

Знаете ли какво е кредит брокер?

„Ако изплатите ипотеката си преди пенсионирането, ще свалите огромно финансово натоварване от раменете си. Също така, ще получите право на повторна ипотека след като навършите 62.“
– Сузе Орман.

Тази публикация има за цел да ви улесни в избора на най-добрия заемодател, в случай, че се нуждаете от ипотечен заем.

Предлагаме ви няколко насоки, които ще ви улеснят в сравнението на най-подхдящия за вас кредитодател:

1. Провеждане на интервюта. Започнете с това, че трябва да сте наясно с вашите изисквания и се опитайте да ги формулирате. След като направите щателно проучване на кредитните продукти, политика и общи условия на доставчиците, се свържете с предпочетения от вас заемодател за среща.

Попитайте служителят за всички ваши детайли относно лихвените проценти, ГПР, допълнителни разходите, вноски на месечна база и т.н. Запишете техните отговори и как те убеждават, че заемът им е най-добрата опция за вас.

2. Разгледайте опциите. Не е необходимо да ползвате ипотечен кредит от частни компании. Можете да използвате държавни заеми или заеми при по-ниски лихвени нива при закупуване на нов дом. Освен това банките предлагат и жилищни заеми, които са добро решение. В случай, че членувате в кредитна организация или съюз, може да получите по-достъпни тарифи. Така че, информирайте се за всички възможности преди да изберете кредитор.

3. Кредит брокер. Докато той сам по себе си не предлага заеми, брокерът може да ви улесни в намирането на най-изгодния вариант за вас. Важно е той да бъде независим и безпристрастен към кредитните доставчици. Той изпълнява функцията на посредник между вас и ипотечния кредитор и ще ви придружи в комуникацията ви с финансовите организации. Неговите функции се изразяват в уреждането на всички формалности вместо вас. Добре е да знаете, че ако той няма добра работна етика и не е достатъчно обективен, можете да се окажете подведени и да не изтеглите наистина най-подходящия за вас кредит.

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.