Кой е най-изгодния ипотечен кредит

Най-изгодните ипотечени кредити

Тази публикация има за цел да разгледа опциите за финансова помощ, основните показатели в предложенията на заемодателите у нас и как да се разбере кой е най-изгодния ипотечен кредит.

В България общественото мнение е, че лихвите са много големи. Най-малките лихви са до 7-7.5 % и това се считат за изгодни предложения.

По-малките лихвени нива се определят от статуса на конкретния клиент. Съответно зависят от това дали той може да докаже своите доходи и дали те са официални, дали си получава заплатата чрез банков превод в същата банка, дали му се полагат преференциални условия поради това, че работи за дадена компания, дали се възползва от други услуги на дружеството отделно от жилищния заем и много други неща.

На практика има начин да се защити лихвата от повишаването й и това всъщност се свързва с разбирането как се съставя тя и дали банката спазва регламент, който да защитава правата на потребителя.

Когато става въпрос за това да се намери най-добрата банка, съществува опция да се намери банка, която да предлага продукти с по-малка лихва от обикновените. Този въпрос се отнася до индивидуалните преговори, които клиентът е в състояние да проведе с една банка. Част от банките работят с индивидуални предложения, които някои потребители изготвят спрямо персоналните си желания.

Добре би било да се отчете и регламента на банката за предоговаряне  на погасителния период, лихвения процент и останалите разходи. Значителна част от клиентите не им отдават достатъчно внимание при сключване на споразумение за кредит, а те след определен период започват да придобиват все по-голяма важност, особено ако човек реши да предоговаря или рефинансира.

Кой е най-изгодния ипотечен кредит

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.