Как се става милионер

Интересувате ли се как се става милионер?

Хората са различни и за това всеки от тях спазва различни правила относно своя бюджет. Има хора, които не си дават сметка и не спазват никакви принципи, относно финансите си, дори има хора, за които темата е табу. Тази статия ще разкаже за правилата, които си налагат хората с висока грамотност, които мислят за бъдещето.

„Тайната“ на финансовия успех се състои в това, човек да си изгради добри навици и да се придържа към тях. Естествено, основното нещо е част от приходите да се спестяват и инвестират.

Това означава човек да прави винаги находчиви решения относно активите си, като инвестиране в недвижима собственост, земеделска земя, банкови депозити и дори инвестиции в акции. Ето един добър пример за подобни навици, които могат да доведат до финансово благополучие всяко семейство.

1. Харчете според възможностите си. Този принцип е основополагащ за всяко семейство. Не е трудно човек да не надхвърля стандарта си, просто не бива да се купуват твърде скъпи неща. Вместо да се харчат пари по заведения и скъпи вещи за дома, човек е добре да заделя за утрешния ден.

Това не означава да се лишава от почивка или неща, които му осигуряват здравословен начин на живот, но всичко трябва да е в рамките на разумното.

2. Препоръчително е да се купува стойност, вместо цена. Това значи, че човек е добре винаги да избере да купи един продукт според цената на актива, който той носи или иначе казано да съобразява каква е възможността за увеличаване на неговата цена в бъдеще.

Хората, които споделят този принцип винаги предпочитат да купят нещо срещу повече пари, но то да бъде качествено, отколкото да се се залъгват, че евтиното им носи по-голяма изгода.

Инвестирането на спестяванията в активи като недвижима собственост е начин, чрез който хората да могат да запазят парите си, защото в противен случай фактори като инфлацията ще ги обезценят. Добра идея е човек да започне да купува малки парцели в места, които очакват, че скоро ще се развият от към инфраструктура, дори докато изплащат собствения си дом.

3. Добре е човек да се заобиколи от доверени съветници и винаги, когато има нужда да се допитва до тях. Човек трябва да осъзнае, че не може да знае всичко. Книгите са един добър начин човек сам да открива някои закономерности за това как действат финансовите механизми, но да разполагаш с точните хора в точното време също е голямо предимство.

Хората, които изграждат такъв борд около себе си обикновено използват добър банкер, брокер на недвижими имоти, финансист, юрист и други хора с висока култура за бизнеса. Човек трябва да може да разговаря с всеки от тях свободно за финанси, за закони или за търговия.

4. Стартирайки с малко, човек постепенно се подготвя за повече. Нормално е човек в началото да заделя част от доходите си всеки месец просто, защото идеята му се струва добра, но когато активите се увеличат, идва момент, в който тази игра е добре да стане сериозно занимание. Човек е за предпочитане да устои на изкушенията ад се облича със скъпи дрехи, да си купи нова кола или по-голяма къща. Тук е моментът, в който човек е хубаво да започне да записва всяко нещо, което става с неговите инвестиции.

Важно е човек да се самоограмотява и да чете книги с икономическа тематика, но не е добре да инвестира в неща, които не разбира. Ако човек не знае как да увеличи капитала си с търговия с финансови деривати, например, е по-добре да не надскача възможностите си.

5. За препоръчване е човек да чете една бизнес книга всяка седмица. Все повече хора в България започват да се интересуват от автори като Тони Робинс, Наполеон Хил, Робърт Кийосаки,  Бенджамин Греам и други.

Всеки човек сам ще прецени какви навици да си формира и да ги превърне в своя начин към финансово благополучие.

Как се става милионер

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.