Как постепенно да „убиете“ ипотечния си кредит?

Интересувате ли се как постепенно да „убиете“ ипотечния си кредит?

Добре е хората своевременно да разберат, че колкото по-бързо поемат контрола върху дълговете си и започнат ефективно да ги ръководят, толкова по-добре, защото пренебрегването на задълженията може да ги изправи пред неконтролируема ситуация в един по-късен етап.

Тази публикация има амбицията да опише няколко изпробвани вече начина, чрез които теглилите ипотечен кредит, да се справят по-лесно с него.

Поемането на нещата в свои ръце става чрез самоинициативност, стратегически подход, търпение и желязна воля.

Отчаянието, пренебрегването на проблема и отлагането на взимането на решение, при всички случаи са главен враг на човека, който е теглил повече от един кредит. В същото време няма място за безпокойство, защото почти всеки човек у нас, а и по света е теглил заеми. Мнозина са се сблъскали с такива затруднения и са се справили с тях.

Съществуват няколко начина за решаване на такива ситуации. Те са в пряка зависимост от бюджета и желанието на индивида да постигне целта.

Те зависят от вашите финансови възможности и лична мотивация. Тук ще ви представим няколко начина, които са изпробвани и работят.

Може да започнете с това да станете по-пестеливи и да харчите по-разумно. Някои хора понякога се заблуждават, че ще дойдат по-добри времена за финансовото им състояние и си позволяват да харчат повече средства, отколкото изкарват. За тези хора е добре да слязат на земята и да приоритизират харченето си на пари. Добре е да започнат да отсяват, кои неща са от жизнено важно значение, и кои не. Идеята е да се разполагат с парите си така, че на края на всеки месец да спестяват определена сума. Наложително е такива хора да започнат да идентифицират жизнено важните нещо от тези, които са обект на обикновени моментни желания. Ако тези лица диференцират реалните си нужди, бюджетът ще започне да им стига и дори ще заделят средства настрана. Това е първата крачка и тя е основна. Хората, които още на този етап не вярват, че могат да го направят, няма смисъл да продължават, но е добре да знаят, че главоболията им тепърва предстоят.

Втората стъпка е личността, която има финансови проблеми, да напише с лист и химикал всички свои дългове. На този етап, на който такъв човек вече съумява да заделя пари, може да разсъждава в насока как да издължи вземанията си. За да реализирате ефективна стратегия трябва да сте искрени и на листа да опишете дълговете си до последния лев. Този лист не е просто начин да признаете пред себе си, че имате проблем, а началото на един нов живот. Той постепенно ще прерасне в план, в който ще приоритизирате значимостта и спешността на връщането на кредитите.

Презумпцията на този списък е не просто индивида да започне да раздава заделените средства на случаен принцип, а да започне да поставя по-краткосрочни цели и да ги изпълнява една по една.

Добре е човек да напише срещу всеки свой дълг лихвения процент, вноската и погасителния период. След това е хубаво да опише предназначението на вземането, както и обезщетението, което е предложил на кредитодателя.

Например, ипотека, заповед за превод на работна заплата, стоков заем за телефон, телевизор и пр. Напоследък у нас мнозина теглят и бързи кредити, където компаниите доставят желаните суми изключително бързо, но и сроковете за погасяване обикновено не са големи. Най-вече при бързите онлайн заеми неустойките могат да донесат допълнително задълбочаване на финансовите трудности.

Как постепенно да „убиете“ ипотечния си кредит?

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.