Какво е рефинансиране

Знаете ли какво е рефинансиране?

Вижте най-авторитетните у нас кредитни компании, предлагащи бързо рефинансиране на вашите задължения. Подайте искането си директно, за да бъдат вашите документи разгледани с предимство. Изпратете вашата заявка онлайн и служител на предпочетената от вас фирма, ще се свърже с вас, за да ви информира дали сте получили разрешаване на рефинансирането им.

Рефинансирането представлява промяна на параметрите по един заем, за да се защити интереса на кредитопотребителя. Това може да означава намаляване на погасителния период без оскъпяване на месечните вноски или при погасяването му да се дължи по-малък размер на кредитодателя.

Когато един заем се изплаща предсрочно, то таксата най-често е около 1.5 – 5 %, като се удържа от погасения размер. Според закона тази комисионна не бива да надвишава тримесечната равностойност на ГПР по заема. Същевременно съществуват и потребителски заеми без такса за предсрочно погасяване.

При ипотечните заеми след направените изменения в закона за кредитирането, при предсрочното издължаване през първата една година от погасителния период, тази такса е до 1%, а след това не се дължи комисионна. Добре е да се знае, че съществуват и други разходи, когато се рефинансират задължения – нова жилищна оценка на предложения за обезпечение на имота, такси за разглеждане на документацията и първоначалните такси по новия заем.

За целта някои финансови организации предоставят промоционални условия към своите оферти, гарантирайки финанси за посрещане на разходите, които рефинансирането изисква и освобождаване от такси при подаване на заявление и сключване на договори.

Потребителят може да използва рефинансирането за усвояване на свободен капитал като при по-висока жилищна оценка на недвижимото имущество, той може да се сдобие с по-висока сума. Същевременно той може да рефинансира и така да обедини дължимите си вноски по всичките си заеми.

Ипотеките са вид дългосрочни заеми и по тази причина най-често потребителя се ангажира за голям период от време – например 20-30 г. Офертите за рефинансиране може да предлагат и възможност за скъсяване на погасителния период при съхраняване на размера на месечните вноски.

Друга опция е потребителя да предпочете същия период за погасяване, но при понижаване на ГПР-то, конкуренцията за оферти между финансовите организации е висока – кредитоискателят може да намали чувствително дължимия лихвен процент.

Друга опция за улесняване на имплементирането на кредитите е шансът за обединяване на дългове. Възможността за субсидиране вече се предоставя и от небанкови дружества като офертите съдържат обединение на два или повече бързи заеми и редуциране на вноските всеки месец.

По своята същност обединявайки задълженията си човек рефинансира, като основната отлика е, че при рефинансиране условията по един или повече заеми може да се предоговарят, докато обединяването е най-ефективно при потребители, които ползват повече от един заем или кредитна карта.

Рефинансирането е предназначено за хора, които се стремят да променят условията по своето задължение в свой интерес. При избора на ипотечен, потребителски или фирмен заем, човек следва да има предвид и състоянието на пазара, конкуренцията между банките и текущите промоции в лихвените проценти.

Така че, най-добре е човек регулярно да се информира за разнообразните предложения за изтегления от тях заем, за да не стане така, че да погасяват заема си при значително по-висока стойност, отколкото биха могли. За това се разработват сайтове като нашия сайт kreditite.com, които дават възможност по-лесно да се сравняват и следят офертите на различните финансови организации.

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.