Какво е ипотека?

Интересувате ли се какво е ипотека?

 За хората не знаят точно какво е ипотека, това е заем, който банка или кредитна компания ви дава, за да ви помогне финансово при закупуване на жилище.  Ипотечното плащане се състои от четири части: главница, лихва, данъци и застраховка. Обикновено се плаща ежемесечно.Тази публикация  ще ви разкаже какво е ипотека и как да изберете добър кредитор за нея.

 Най-изгодно е да заемете приблизително 80% от стойността на дома или по-малко. Къщата, която купувате, действа като обезпечение в замяна на парите, които заемате за финансиране на ипотеката за къща.

Ако сте решили да изтеглите ипотечен кредит, е важно да се възползвате от заем от подходящия кредитор, за да сключите възможно най-добрата сделка. Провеждането на сравнение на разходите и договарянето на лихвените проценти с кредиторите може да ви помогне да получите по-добра цена.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изберете най-добрия заемодател.

Първо трябва да идентифицирате изискванията си и да ги изброите. След основно проучване на пазара, обадете се на представител на избрания ипотечен кредитор за интервю. Попитайте го за всички въпроси, които имате относно лихвените проценти, ГПР разходите, месечни плащания и т.н. Отбележете отговорите му и как той ви убеждава, че заемът му е най-подходящият вариант за вас. Не се впечатлявайте прекалено от убедителния маркетинг и рекламата на банките и компаниите.

Много заемодатели се интересуват само от продажбата на заема и ще ви направят много и привлекателни обещания. Така че, изберете компания, която знае как да разговаря. Най-добре е да ги попитате подробно относно заема в писмен вид или по електронната поща.

Ако планирате да получите добър ипотечен заем, не се задоволявайте само с първата компания, която някой ви препоръчва. Често чуваме за измамни ипотечни компании, които изнудват кредитополучателите за голяма сума пари. За да избегнете това, препоръчително е да потърсите заемодател, който ще разбере вашите изисквания и ще се погрижи за тях.

Разберете какъв кредит искате да използвате – с плаващ (регулируем)  или фиксиран лихвен процент. Регулируемите тарифи имат тенденция да се покачват след първите няколко години. Това означава, че месечното ви плащане също ще се увеличи с увеличаване на лихвата. Кредитите с фиксиран лихвен процент за по-голяма продължителност имат по-високи вноски. Ако не сте планирали това, вноската ще ви натовари. Следователно, трябва да бъдете абсолютно сигурни, че сте поверили парите си в правилния ипотечен кредитор.

Какво е ипотека?

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.