Ипотечен кредит – процент финасиране и лихвен процент?

Банковата комисионна и лихвите са най-очевидните разходи, свързани с отнасящия се до една ипотека процент.KANDIDATSTWANE 2
Изграждане на кредитоспособност и кредитна история

Първо, уверете се, че имате възможност да документирате всички приходи, които печелите, което увеличава шанса за по-висока сума на кредита. Също така е важно да имате собствен принос от поне 20% от стойността на закупения недвижим имот. Вярно е, че регламентите позволяват на банките да отпускат заеми на хора с по-малки спестявания, но това е свързано с необходимостта от сключване на допълнителна застраховка или предоставяне на друго обезпечение, което може да повлияе неблагоприятно на финансовите условия на заема.

Друго важно нещо е да имате безупречна и за предпочитане дълга кредитна история. За да я изградите, трябва да започнете да използвате лимитите на сметките си, кредитни карти и да започнете да купувате малко неща на вноски възможно най-скоро. Не става въпрос за високи суми, а за самия факт на използване на кредитни продукти и връщането им навреме. По този начин кредитополучателят се показва като отговорно лице, способно да управлява финансите си и изгражда положителна кредитна история в ЦКР, която ще се вземе предвид при определяне на условията на кредита.

Как да намалим разходите?

За съжаление ние не оказваме влияние върху по-голямата част от разходите, а те са резултат от стратегията на банката за продажби и настоящата ситуация на финансовия пазар. Има обаче и някои разходи, свързани с отнасящия се до начислявания ипотечен кредит процент, които отчасти зависят от нас. Като се грижим за богата и безупречна кредитна история в досието ни в Централния Кредитен Регистър или даваме собствения си принос, можем до известна степен да повлияем на условията за финансиране.

Дори да изберете да изплащате заема в чуждестранна валута, можете да “управлявате” разходите. Когато бг валутата е силна, струва си да преплатите вноските, за да се ограничите само до плащане на текущи вземания, когато нашата валута е слаба.

Когато решавате да конвертирате заема, това трябва да стане при висок обменен курс на лева. Този тип операция не е изгодна, когато има малко погасителни вноски. Разходите на заема просто ще бъдат много по-високи и няма да имате кой знае каква финансовата стабилност, когато погасявате дълга по този начин.

byrzi-krediti-bg