Земеделски кредит

Търсите ли земеделски кредит?

Кредит за земеделска земя за земеделски производител

Въпросът за ипотечните заеми срещу земеделска земя е много съществен, макар че нашата страна има доста обширни обработваеми заеми. Една от трудностите е свързана с факта, че по-голямата част от площите не се ползват за стопански дейности. Друг проблем е свързан със скептичното отношение на банковите дружества, когато получат запитване за такъв ипотечен заем. Те нямат готовност да предлагат кредити срещу такова обезпечение.

Нашият екип избра за вас специален списък от проверени кредитори, които са подходящи за такива ситуации:

 

В повечето държави земеделската земя оказва влияние над икономиката. 

В нашата страна обаче, ситуацията е по-различна, защото земеделската сезя е се ползва по предназначение. Значителна част от едрите земеделски производители изкупуват земедлските площи, които се разделят завинаги със своите земи, тъй като не са сигурни, че банковите дружества ще им отпуснат заеми за тях. Това е така, защото банките се интересуват от своя финансов интерес и не биха одобрили заем за нещо, което не е така търсено и носи риск да покрие сумата на заема. Ето защо ипотеката срещу земя е много рядко срещано явление. Ако възнамерявате да прибегнете до нея е добре да се информирате детайлно за актуалните условия на пазара и да потърсите подходящо предложение. В онлайн сайтовете за кредити може най-лесно на откриете подобен тип предложение за заем.

Има опции, при които можете да изтеглите заем и да купите земеделска площ, като за обезпечение предложите ваша къща или апартамент. 

Този вид заеми се считат за целеви. Предназначението на заема е да инвестирате в земеделска площ и трябва да информирате банката за това. Същевременно, може да й покажете и план за развитие или производство на някаква стопанска дейност, от която очаквате да получите средства. Един такъв заем ще бъде с по-нисък риск и банките по всяка вероятност ще ви одобрят.

За да ви се отпуснат средства за земеделие у нас, следва да сте регистирирани като  земеделски производител.

Ще трябва да доказвате, че се занимавате с земеделско производство с вашата земя. Т. нар. земеделски кредит срещу субсидии са непопулярни кредитни продукти в България. Но това не значи че вие не можете да вземете такъв кредит. Затова ако сте решили, се възползвайте от професионалните съвети на кредитните консултанти, които могат да ви информират за вашите възможности. Кредитното посредничество е много добре развито у нас и със сигурност с помощта на специалист, ще намерите подходящия кредитен продукт за вас.

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.