Грешките при тегленето на заеми

Интересувате ли се от грешките при тегленето на заеми?

Тази публикация ще се опита да опише най-често допусканите от хората грешки, свързани с техните финанси.

Желанието бързо да се спечелят много пари

Това е най-разпространената грешка. Вероятно ви се е случвало да ви предлагат да участвате в супер успешни проекти, в които, разбира се, първо трябва да инвестирате парите си. Има различни финансови пирамиди, взаимни фондове, „инвестиционни проекти“ и други „плячко-генератори“, в които човек може да загуби парите си поради неопитност. Ако си мислите, че това е златна мина, където може да забогатеете само с щракане на пръсти, то в 99% от случаите просто ще се сбогувате с паричките си. Бъдете внимателни и помнете – само сиренцето в капана на мишката е безплатно!

От тук потребителите могат да кандидатстват за предпочитаните от тях кредити:

Опитите да се печели в безнадеждни ниши

Това е втората крайност – да се печели там, където почти е безнадеждно. Например, днес вие не заработвате от събирането и предаването на бутилки, макар че преди години това бе актуално. Със сигурност сте виждали бабички по тротоарите, които продават билки, семена, саксийни растения… Те едва ли печелят повече от 200-300 лева, макар че са ангажирани по цял ден с това. Когато казваме, че някои начинания са безнадеждни за печелене на пари, нямаме предвид, че няма да спечелите и стотинка от там. Идеята е да се насочите към по-печелившо русло, което ще ви донесе повече приходи за единица време.


Искате да спечелите по твърде екзотични начини

Особено, ако ви трябват пари в близко време. Изберете ниша, която вече е проработила за други хора, така ще успеете и ще получите първите си доходи далеч по-лесно. Разбира се, след време може да се втурнете отново към по-екзотичната ниша, но вече с опит и средства зад гърба си

Опитвате се да спечелите пари без много да се напрягате

Или иначе казано, това може да се нарече „синдром на мързеливия“. Парите се заработват трудно и както написахме в началото на статията, безплатни неща няма. Не си губете времето да търсите „полето на чудесата“ , където има дърво със златни листа, а работете здраво.

Слушате неудачници, страхливци и безделници

Знайте, че нищо не проваля всички добри начинания така, както песимистите. Ако ви кажат, че това няма да проработи и се занимавате с глупости, приемете го като предизвикателство! Не позволявайте на глупаците да погребат всичките ви мечти и амбиции. Методично настъпвайте към целта и при упорство успехът ви е гарантиран!

Хващате се за всичко наведнъж

Или с други думи казано „И картофи копая, и в космоса летя“. Ама не става така. Захванете се с едно нещо, отдайте му се изцяло, задобрейте в него, научете как стават нещата от А до Я и ще бъдете успешен. Никой не е многоръкият Шива. Колкото повече неща вършите едновременно, толкова повече грешки ще направите в процеса.

Отчайвате се, че другите печелят повече от вас

Ако други хора вече печелят прилични доходи в сферата, в която сте и вие, то е само въпрос на време и вие да стигнете същото ниво на приходи като тях (при условие, че не се „подхлъзнете“ по средата).

Грешките при тегленето на заеми

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.