Грешките при кредитите

Интересувате ли се от грешките при кредитите?

 Тази публикация има за цел да опише част от грешките, които хората допускат най-често във връзка с получаването на финансиране. Ето и някои от основните грешки:

Инвестиране в жилище, чиято цена е твърде висока

Значителен е броят на хората, които без да обмислят добре своето решение, кандидатстват за големи жилищни ипотечни заеми. След това погасяват твърде високи вноски, които се превръщат в непосилно тежко финансови бреме за 25 или дори повече години напред. Има една стара енигма, която гласи, че човек трябва да се простира, според възможностите си.

byrzi-krediti-bg

Натрупването на непогасени задължения по кредитни карти

Финансовите задължения са изключително непрепоръчителни, а тези по кредитните карти са от най-лошият тип. Задълженията по тези карти са в състояние да причинят ефект на спирала от отчаяние, тъй като:

– лихвите по кредитните карти обикновено са прекалено високи – между 18 и 25%;

– употребата на тези карти кара потребителите да използват повече средства. Натискат, вкарват пин код и получават желаната сума. Така те не се замислят какъв процент ще им се начислява всеки месец, какъв ще бъде погасителния период и др. Ако човек не се замисля сериозно над тези неща, в последствие ще съжалява.

– кредитните карти се пренебрегват лесно поради техния физически размер. Макар и да изглежда невероятно държейки в ръка малката пластика значителен брой от хората несъзнавано си казват “Какво толкова – това е просто една малка карта!”
В допълнение, може да не се създава задължение по такава карта, ако човек се старае да се разпростира, според собствените си възможности. Разбира се, всяко нещо е хубаво, ако се използва правилно и по предназначение. Те може и да имат такова за някои хора при определени условия, но за обикновения човек, е препоръчително, ако има такива да ги изплати и да се отърве от тях.

 

Дългосрочното инвестиране в нещо непрактично

Например, човек вкарва над 20 000 лева по модерен автомобил – светлинки, тунинг, ремонти, екстри и пр. Всичко това се подпомага от два потребителски заема и две кредитни карти. Включат ли се чувства във финансовия избор, човек винаги ще бъде на минус. А в такава ситуация, дори твърде голям минус. Става ли въпрос за пари, е препоръчително човек да мисли с разума, а не с емоциите си.

Грешките при кредитите

krediti-online