Всичко за кредитните карти

Интересувате ли се от кредитни карти?

Всички кредитни карти имат гаранционен срок от 30 до 60 дни, в зависимост от продукта, който изберете. Ако върнете сумата, похарчена през този гратисен период, няма да плащате лихва.

Трябва обаче да внимавате, защото този гратисен период се изчислява от 1-во число на месеца или от 15-о число на месеца, а не от датата, на която сте направили покупките. Ако надвишите този период, ще платите лихва. Същото не се случва, ако сте купили неща с нулева лихва. В този случай няма да се начисляват лихви върху месечните вноски. Например, ако закупите пералня от партньорски магазин с институцията, където са направили картата, и предложите безлихвени вноски, тогава ще платите част от месечната й цена. Но ако сте закупили същата пералня от търговец, който няма такава оферта, ще плащате месечна част от нейната цена плюс лихва, ако не върнете пълната сума за 30 или 45 дни, в зависимост от договора. И ако в допълнение към пералната машина, закупена с нулева лихва, сте направили още няколко покупки от супермаркета, ще платите ставката от пералнята без лихва, а за останалите покупки, ако не спазвате благодатта период, ще платите съответната лихва.

Направете информирано решение

Преди да получите кредитна карта, трябва да помислите за нуждите, които тя ще ви задоволи. Студент ли сте и рядко получавате пари или нямате стабилни доходи или искате да обновите къщата си? Имате ли нужда спешно в брой? Или искате да знаете, че имате пари на ваше разположение, ако пазарувате или имате резервация, ако отидете някъде? Като се има предвид, че на финансовия пазар има толкова много продукти, трябва предварително да знаете какви са вашите нужди. Напразно кандидатствайте за класическа карта за пазаруване, ако искате да изтеглите пари в брой. Ако все още не е ясно коя карта трябва да изберете, използвайте онлайн кредитен калкулатор, за да видите какви са условията на всеки продукт.

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.