Видове кредити

Каква е разликата между финансовата институция и банка?

 

Основно кредитите се делят на две категории – кредити от банки и кредити от фирми. Финансовата институция работи законно и се различава в много отношения от банката, но се регулира от БНБ. Финансовата институция се различава от банката по това, че предлага заеми на малки суми, които също от своя страна включват различни видове краткосрочни кредити. Главното различие на небанковите и банковите дружества се изразява в различните видове кредити и кредитни сделки, с които те оперират. В този аспект недостатъкът на фирмите е, че не работят с депозити, имат по-високи лихви, но не удържат комисионни и такси, както банките.

Видове кредити за физически лица

За разлика от различните видове банкови кредити финансовите институции предоставят малки суми пари, които могат да бъдат получени бързо само с данните от личната карта и се изплащат за кратко време.

Характерно за кредитите, предлагани от финансовите институции е, че след като заявлението бъде попълнено онлайн, ще получите SMS с кода за потвърждение, който трябва да бъде въведен на страницата, след регистрация. Трябва да сте сигурни, че сте въвели данните правилно, да сте прочели и приели общите и специалните условия, но също така и политиката за поверителност на финансовата институция. Ако заявлението бъде одобрено, заемът се превежда по банковата сметка, посочена в попълненото заявление онлайн.

Сумите, предоставени от небанкови институции, могат да бъдат възстановени наведнъж или с равни вноски всеки месец. Автоматично ви известяват сумата, която трябва да възстановите до падежа.

Също така, ако не ви е по силите да спазите срока на плащане, при повечето фирми може да се възползвате от опцията за удължаване на срока на заема. Просто трябва да приемете да платите минимална такса за удължаване и периодът, в който трябва да върнете парите, може да бъде удължен, след като платите минимална сума за тази услуга. В същото време, ако парите не могат да бъдат върнати на банкова финансовата институция, то тя може да се обърне към съдия изпълнител или колекторска фирма, за да си върне парите.

 

 

Кредит до 300 лв. Кредит до 400 лв.
Кредит до 500 лв. Кредит до 600 лв.
Кредит до 800 лв. Кредит до 1 000 лв.
Кредит до 1 200 лв. Кредит до 1 500 лв.
Кредит до 2 000 лв. Кредит до 3 000 лв.
Кредит до 4 000 лв. Кредит до 5 000 лв.
Кредит до 20 000 лв. Кредит до 30 000 лв.