Спешен заем с просрочие и лошо ЦКР

Едно от най-важните неща в живота ни са парите. Ежедневно се нуждаем от много и различни неща. Днес списъкът с това, от което човек се нуждае като „основни нужди“, е много разширен. В наши дни е размита границата между наистина нужното и нещата, които просто имаме желание да осъществим или да притежаваме.

Колко от нас планират разходите в края на месеца, плащат всичко и дори им остават пари за спестяване? Имате ли достатъчно, за да направите малко пътуване, да отидете на изискан ресторант, да се насладите на концерт и на свой ред да спестите малка част от доходите си?

Когато сте имали дългове и сте допуснали забавяне на плащанията, вашето име е докладвано в списъка на Централния Кредитен Регистър. Със сигурност много хора са чували за такива ситуации. Мнозина не знаят в дълбочина какво означава лошото ЦКР или лошата кредитна история, както и значението, което има за нашите финанси.

Всяка финансова институция, от коятокандидатстваме за заем, ще има достъп чрез системата на Централния Кредитен Регистър до определени данни за нас. Кредитната история се състои от база данни, които ни идентифицират под формата на стойности, свързани с риска за кредитора, който носим, ако ни отпусне заем.

Всяка кредитна компания има различна политика за отпускане на заеми на хора с просрочия и влошена кредитна история. Възможно е някои фирми да начислят допълнителна лихва на такива кредитоискатели поради по-високия риск от забавяне или непогасяване на задължението.

В определени случаи, когато отидем в банките в търсене на финансова помощ и те се съгласят, те го правят при условие, че са предварително запознати за какво ще харчим парите, които получаваме. Много често се получават пари от банката при условието да се инвестира в определена стока, било то кола, къща или бизнес.

Хубавото на бързите кредити за хора с лошо ЦКР е, че няма ограничения и човекът, който ги получава, разполага свободно с парите и ги харчи за каквито си поиска. Обикновено хората използват този вид заем за всяка спешна ситуация, било то финансова, здравна или ремонт, от който къщата еили колага се нуждаят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *