Потребителски кредит без превод на заплата

В момента много банкови и небанкови дружества предоставят потребителски заеми без превод на работна заплата. Разберете как да изберете заем без превод на заплата в няколко лесни стъпки.

Преценете вашите възможности

Изчислете от колко и за колко време имате нужда. Но имайте предвид, че ще трябва да върнете не само тези пари – към тях ще бъдат добавени лихви и евентуални допълнителни плащания.

Ако за изплащане на всички заеми са необходими около половината от годишния ви доход, съществува риск да не можете да изплатите дълга. Оптимално е, когато плащанията не надвишават твърде висок процент от месечния доход.

Ако вече имате финансова въздушна възглавница, помислете за предстоящите големи разходи, еднократни и редовни, като заплащане на обучение на децата, годишен технически преглед на автомобила или автомобилна застраховка. Може да вземете предвид и планирано намаляване на доходите, когато отивате в отпуск по майчинство.

 

Разберете колко ще трябва да платите

Не забравяйте да разберете пълната цена на заема. За целта използвайте онлайн калкулатор за кредити. Той взема предвид не само размера на кредита и лихвения процент, но и другите разходи, предвидени в договора, като задължителна застраховка или такса за издаване на кредитна карта.

Банката трябва да посочи пълната стойност на кредита в горния десен ъгъл на първата страница на договора.

Проверете дали договорът ви включва допълнителни платени услуги, от които не се нуждаете: кредитна карта, SMS информиране, доброволна застраховка живот, дистанционни услуги или нотариални услуги. Проверете дали тези елементи са задължителни и дали можете да се откажете от тях.

Имайте предвид, че банката не трябва да включва в цената на кредита, услуги, за които не сте дали съгласието си или такива, които предоставя в свой собствен интерес: разглеждане на заявлението, подготовка на документи за споразумението, поддръжка на кредита и други.

 

Научете и сравнете условията

Изберете и сравнете внимателно оферти от различни банкови и небанкови организации. Всяка банка или кредитна компаня има общи условия за договор за потребителски кредит – това са стандартни изисквания за всеки, който иска да вземе заем. Те винаги могат да бъдат намерени на уебсайта на организацията или в нейния офис.

Всеки договор има набор от индивидуални условия – те определят цената на заема, както и условията и размера на месечните плащания, което включва и лихвата.

Индивидуалните условия се състоят от задължителни клаузи и могат да съдържат допълнителни клаузи. Всички те трябва да бъдат договорени от банката и кредитополучателя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *