Пари на заем от заложна къща

Заложна къща – как работи и в какви случаи е полезна?

 

Заложна къща пари срещу лична карта

Случва ли ви се понякога спешно да се нуждаете от малка сума, но да няма от кого да вземете назаем? Не можете да получите кредитна карта за няколко часа, а тромавите процедури на банковите заеми ви дразнят? Ако имате ценна вещ, можете бързо да получите пари за нея от заложна къща. В този пост ще ви дадем няколко съвета как правилно да използвате услугите на заложните къщи и да не загубите депозираната от вас вещ.

Заложните къщи отдавна работят с тези, които искат да вземат пари назаем. Използването на техните услуги е удобно и не е твърде рисковано. Парите се изплащат незабавно, а от документите се нуждаете само от лична карта – без обаждания от колектори, дела и съдилища. Максималната загуба е самият залог. Заложната къща просто ще продаде заложената вещ, ако дългът не бъде изплатен навреме.

 

Паричен заем от заложна къща

Следвайте тези стъпки, ако до сега не сте използвали услугите на заложна къща.

  1. Оставете ваше ценно имущество в заложната къща.
  2. Заложната къща ще оцени безплатно стойността му и ще ви изплати сумата.
  3. Ще получите документ за оставеното от вас обезпечение, който се състои от две части: индивидуални условия на заема и информация за обезпечението. Размерът на заема, срокът на неговото погасяване, лихвеният процент, името и описанието на заложената вещ, размерът на нейната оценка трябва да бъдат посочени в табличен вид.

Обърнете внимание на крайната цена и падежа на заема. Това е максималното ви изплащане на заема, като при неявяване, заложната къща има право да продаде вашето имущество.

  1. За да си върнете вашата вещ, трябва да върнете сумата на кредита и да платите определената сума.
Какво може да се заложи?

В заложна къща може да се заложи всяка ценна собственост, с изключение на недвижимите имоти – злато, техника, домакински електроуреди и други. Заложните къщи няма да приемат апартаменти и други недвижими имоти срещу гаранция, дори им е забранено да рекламират такива услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *