Отлагане на вноски по кредит

Какво ще се случи, ако по-рано взетият заем не бъде върнат?

Първо, постоянните просрочени задължения и неизплатените заеми ще доведат до факта, че никоя друга финансоваа организация няма да ви предостави бърз онлайн кредит.

Второ, дори малките забавяния са изпълнени със значителни санкции. Трябва внимателно да проучите договора за избраната от вас оферта, за да не попаднете в сериозна дългова яма. Има случаи, когато забавянето за един месец се довежда до чувствително увеличаване на размера на дълга.

Трето, постоянно ще ви се обаждат, ще ви изпращат текстови съобщения и имейли с искане за погасяване на дълга. На адресите, посочени във въпросника на заявлението за кредит, ще пристигат писма, а чрез телефонни обаждания представителите на фирматата ще „притесняват“ не само кредитополучателя, но и тези, които той е посочил във въпросника като допълнителни лица за контакт.

Най-неприятното е, че кредиторът има право да съди клиента или да се обърне към колекторска фирма. За да предотвратите това, при финансови проблеми и невъзможност за погасяване на дълга навреме използвайте услугите за удължаване на кредита като изпратите молба за отлагане. Същността на удължаването е да се спре начисляването на наказателна лихва. В такива случаи е най-добре да се свържете с кредитната компания и да получите нов договор за кредит, удължен до месец без неустойки и други неприятни последици.

 

Има ли отговорност за непогасени задължения?

Да, има. Ако имате затруднения с погасяването на дълга, трябва да се свържете с фирмата възможно най-скоро и да обясните за ситуацията. Служителите на небанковото дружество се интересуват от връщането на парите ви, за да могат да се срещнат с вас и да удължат заема ви. В някои компании можете да го направите сами, като отидете в личния акаунт. Удължаването на заема ще ви позволи да плащате само лихва за известно време, а главницата на заема може да бъде изплатена малко по-късно. Основното нещо е да предотвратите просрочени плащания, в противен случай може да навредите на кредитната си история. Запомнете: навременното изплащане на заема е ключът към добрата репутация и спокойния живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *