Одобрение за кредитна карта

Как да получите одобрение за кредитна карта?

За да получите кредитна карта, можете да се свържете с клон или да попълните заявление онлайн на официалния уебсайт на банката или институцията. Във всички случаи ще бъдете помолени да предоставите следната информация:

пълно име;

идентификационни данни от валиден документ за самоличност;

стаж на местоработата;

среден доход;

желан кредитен лимит;

телефонен номер и др.

Освен това в някои случаи трябва да предоставите информация за вашето образование, брой членове на семейството. Ако не кандидатствате лично, а с упълномощено лице, ще трябва да оставите контактите на вашия упълномощен представител. На него няма да му се налагат никакви задължения към банката. Внимание! Преди да кандидатствате, уверете се, че отговаряте на изискванията на банката.

 

Основни изисквания към кредитополучателя

За да станете собственик на кредитна карта, трябва:

  • да сте гражданин на РБ;
  • да имате официална регистрация за местожителство;
  • да са на възраст между 18 и 65 години.

Възрастта обаче е доста неясна точка. Някои организации не сключват договори с лица под 21-24 години. Твърди се, че преди тази възраст клиентите все още нямат достатъчно финансов опит за кредитиране и рискът от неизпълнение на дълга е висок. Други банки и компании имат специални програми за възрастни хора и за студенти.

Ще подобрите шансовете си за одобрение, ако:

  • вече си сътрудничите с банката по програми за превод на заплати;
  • имате дебитна карта или депозит на ваше име;
  • преди това тегли кредит от тази банка.

 

Какви документи са необходими?

Основното нещо е личната карта. При кандидатстване за кредитна карта рядко се изисква отчет за доходите, но данните, които предоставяте в заявлението, ще бъдат проверени. Удостоверението за доход обаче никога не е излишно – ако имате висока заплата, с този документ само ще увеличите шансовете си за одобрение. В допълнение към  лична карта и отчет за доходите може да се нуждаете от шофьорска книжка, международен паспорт и т.н. Цялата информация за необходимите документи можете да намерите на уебсайта на банката, в раздела на избраната от вас карта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *