Най-изгодна кредитна карта

Най-изгодни оферти за кредитна карта

Всеки път, когато използвате кредитна карта, вие в известен смисъл заемате пари на заем. Компанията за кредитни карти плаща на търговеца вместо вас пари авансово. След това вие изплащате на издателя на картата сумата, когато дойде извлечението по картата ви. Кредитната карта може да се използва не само за закупуване на стока или услуга, но и за получаването на действителни средства под формата на паричен аванс.

Предимства и недостатъци на вземането на заеми чрез кредитни карти

Ако дадено лице трябва да заеме малка сума пари за кратък период, авансът в брой по кредитна карта, може да е добра идея. В крайна сметка няма такси за кандидатстване (ако приемем, че вече имате карта). За тези, които изплащат целия си баланс в края на всеки месец, кредитните карти могат да бъдат източник на заеми с 0% лихвен процент.

От друга страна, ако се пренесе баланс, кредитните карти могат да носят прекомерни лихвени такси (често над 20% годишно). Освен това компаниите за кредитни карти обикновено отпускат относително малка сума пари на физически лица. Това може да е недостатък за тези, които се нуждаят от дългосрочно финансиране или за тези, които искат да направят изключително голяма покупка (като нова кола).

Заемането на твърде много пари чрез кредитни карти може да намали шансовете ви за получаване на заеми или допълнителен кредит от други кредитни институции.

Ако се използват отговорно, кредитните карти са чудесен източник на пари, но могат да причинят неоправдани затруднения на тези, които не са наясно с разходите. Те не се считат за източници на дългосрочно финансиране. Въпреки това, те могат да бъдат добър източник на средства за тези, които се нуждаят от пари бързо и възнамеряват да върнат заетата сума в кратки срокове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *