Кредит с лоша кредитна история

 Отпускане на заем за лица с лоша кредитна история

По принцип е възможно да кандидатствате за онлайн заем от кредитна компания, въпреки лошото ЦКР, т.е. въпреки влошения ви кредитен рейтинг. Ако избраната от вас фирма установи при проверка на кредитоспособността ви, че има по-висок риск от неизпълнение, това не пречи непременно на отпускането на заем. Кредиторите обаче често коригират съответно условията на договора за заем и начисляват по-висока лихва на рисковите клиенти.

Как да усвоим заем с лошо ЦКР?

Фирмите предоставят бързи онлайн кредити в брой или с паричен превод за хора с влошена кредитна история. Първият метод е по-рядко срещан. Ако имате нужда от пари в брой, когато избирате кредитор, обърнете внимание дали той предоставя такава услуга, защото не всички фирми имат физически офиси. При плащане с първата опция, паричните средства се дават в брой, или в офиси на фирмата, или от неин партньор. Когато посещавате организацията, проверете предварително работното време и носете личната си карта.

Паричните преводи по банков път са по-популярни поради факта, че роботизираните системи са готови да преведат цялата сума по сметката на клиента веднага след одобрение на заявлението. Тоест, ако посочите банковия превод на сметката ви като предпочитан начин за получаване на парите, те ще бъдат преведени незабавно по всяко време на деня, дори през нощта. Единственото ограничение е, че транзакциите са възможни само на банкова сметка, на която титуляр е лицето, изпратило заявлението. Таксата за прехвърляне на заема, ако имат такава, се заплаща от кредитора.

 

Как да погасите заема за хора с лошо ЦКР?

Средствата следва да се прехвърлят според данните, посочени в електронната версия на договора за кредит. Проверете уебсайта на кредитора за възможните методи за погасяване на дълга.

Някои кредитни компании са приложили възможността за погасяване чрез личната банкова сметка на кредитополучателя. В този случай ще трябва да отидете на уебсайта на кредитора, да влезете и да отидете на съответния раздел. Програмата ще ви упъти за по-нататъшните ви действия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *