Кредит за бизнес

Отпускане на кредит за бизнес

Винаги можете да използвате бързи небанкови бизнес заеми, като те са най-полезни, ако:

  • имате спестявания на депозит и искате да ги запазите;
  • кандидатствате за по-голям небанков бърз онлайн заем и не искате въпросната финансова институция да знае вашата кредитна история, тъй като предишният ви опит не е бил изряден;
  • имате бизнес и сте наясно с неизбежността на разходите.

Как да получа бизнес кредит?

Въпреки че първоначално тези кредити бяха създадени като краткосрочен продукт с ниска стойност за текущи разходи, популярността им доведе до трайно увеличаване на максималния таван и периода на изплащане. Поради по-лесните изисквания за получаването на тези заеми, те започнаха да се използват за други цели (например за инвестиции), като се превърнаха в жизнеспособна алтернатива на всички други кредитни продукти.

Малкият и среден бизнес често са свързани със сериозни рискове. За пример може да вземем ситуацията, в която фирма изпълнява голяма поръчка, но плащането по договора идва едва след известно време. В същото време никой не взема предвид фиксираните разходи, свързани с арената на недвижимите имоти, данъците, закупуването на суровини и много други. Изходът от тази ситуация често е заемът. Днес можете да получите заем без фирма при най-изгодни условия в рамките на няколко часа. Това става възможно благодарение на появата на кредитните компании. Разгледайте характеристиките на такава услуга по-подробно.

 

Можете ли да вземете бизнес заем?

Въпреки популярността на въпросната услуга, мнозина са предпазливи. Младите развиващи се фирми често се нуждаят от пари спешно. В същото време банковите услуги се характеризират със следните характеристики:

  • За преминаване на проверките се изисква висок оборот. Банките не желаят да работят с предприемачи, тъй като тяхната дейност често е свързана с високи рискове. Поради това собственика на бизнеса, който подава заявлението трябва да има доста голям оборот и да работи повече от една година.
  • Изисква се добра кредитна история. Друг важен момент се отнася до формираната кредитна история. Ако липсва или има случаи на нарушение на графика за плащане, не разчитайте на благоприятни условия или дори на одобрение на заявлението. В същото време, лицата, които вземат потребителски заеми, се третират много по-лоялно.
  • Ще отнеме много време, за да завършите процеса. Събирането на документи, както и подаването им отнемат доста време. Същевременно банковите служители трябва да проверят всички посочени данни. Следователно процесът отнема няколко дни или седмици.

Горната информация показва, че в повечето случаи е по-лесно да се кандидатства за заем от небанково дружество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *