Кредит до 10000 лв.

Трябва ви кредит до 10 000 лв. – банка или кредитна компания да изберете?

Ако се питате коя от опциите да изберете, е добре да знаете, че всичко зависи от нуждите на клиента. Кредитните компании по начало са по-удобни, когато имате нужда от малка сума пари „за плащане“. Наличните лимити за заем тук обикновено са малки, особено при първи заем. Банките могат да отпускат много по-значителни суми, но ще трябва да изплащате заема за по-дълъг период. Що се отнася до процента на одобрения, той е много по-висок при фирмите. Финансовите организации отпускат заеми на почти всички клиенти, но предлагат и по-високи лихви.

Предимства на кредит до 10 000 лв. от фирма 

Тъй като сумата, от която се нуждаете е висока, не трябва да взимате пари назаем от компания, която няма уебсайт или офлайн офис.

По желание на клиента фирмата трябва да покаже лицензи и всички необходими разрешителни. Ако фирмата откаже да го направи, най-добре е да вземе заем от конкурентна институция.

Не трябва да се доверявате на ниските лихви. Обикновено твърде нисък процент крие допълнителни такси, комисионни.

 

Недостатъци на кредит до 10 000 лв. от фирма

Единственото „но“ е, че не е толкова лесно да ги получите. Нормално е кредиторът да бъде малко по-внимателен при анализа на вашата кредитоспособност, отколкото в случай на малък заем. Тъй като заемът е голям, организациите ще се опитат да се защитят максимално, като изискват доказване на доход, ще проверят внимателно кредитната история на клиента или ще имат изискване да намери поръчител. Големите заеми, подобно на малките, се отпускат или в брой веднага в офис, или чрез платежна система като Изи Пей, или се прехвърлят на банковата карта на клиента.

Ако се интересувате от кредит до 10 000 с лошо ЦКР, по-добре се откажете от офертите на банките. Макар, че сумата е по-голяма от традиционните суми, които отпускат фирмите за бързи кредити, може да очаквате одобрение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *