Кредитен регистър

Къде можете да кандидатствате за кредит независимо от кредитната история?

Централен кредитен регистър /ЦКР/ е база данни, която поддържа цялата информация, свързана с хората, които в даден момент са се възползвали от финансова услуга или продукт. Проверката в ЦКР представлява справка, която извършват банките и кредитните компании, за да разрешат или да откажат поискана им парична сума на заем.

Справка с финансовата история на едно лице се извършва от квалифицирани служители на кредитиращата организация след получаване на заявление за отпускането на заеми, издаването на кредитни карти и други.

Важно е да поддържаме добра кредитна история, тъй като колкото повече просрочия и непогасени задължения фигурират в ЦКР за нас, толкова вероятността да ни отпуснат  кредит намалява реципрочно. В случай, че ни бъде предоставен заем въпреки влошената кредитна история, лихвените проценти може да се покачват. Въпреки всичко това някои кредитни компании днес отпускат пари на заем, без проверка в ЦКР.

 

Има ли институции, които дават пари без проверка в ЦКР?

Съществуват финансови институции, посветени на отпускането на пари на тези хора, които имат отрицателна кредитна история. Разговорно тези финансови организации, които предлагат различни опции според вашите нужди, наричат този вид услуги „кредит за хора с лошо ЦКР“.

Спешните онлайн заеми са предназначени да ни измъкнат от проблеми, тоест те могат да ни помогнат при спешни случаи и са идеална възможност да поискаме пари, когато възникне непредвидено събитие. Въпреки че тези заеми са незабавни и лесни за получаване, не трябва да забравяме, че те също могат да ни накарат да задлъжнеем, ако спрем да плащаме.

Уеб сайтове за сравнение на бързи кредити като kreditite.com предлагат и много полезни статии за различните видове финансови продукти и услуги. От тях може да се информирате как да получите пари на заем без справки. Сайтът ви предлага сравнителни инструменти, които ви позволяват да получите достъп до цялата информация, която ви е необходима, за да можете да направите най-подходящото решение и да изберете правилната опция.

Кликнете, за да видите всички налични кредитори

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *