Издаване на кредитна карта

В наши дни се предлагат стотици кредитни карти, като голяма част от тях изискват изпращане на заявката чрез интернет, без да посещавате физически офис. При онлайн издаване срок за издаване на кредитна карта е упоменат в политиката на картоиздателя.

Експресно издаване на кредитна карта

Обикновено издаването става в рамките на пет работни дни, а при експресна поръчка, в зависимост от общите условия на картоиздателя, до 48ч., 24ч. и т.н.

 

Условия за издаване на кредитна карта

Ето на кои условия трябва да обърнете внимание:

  • Сигурност. Картата трябва да осигурява защита на легитимния потребител и да го предпазва от отговорност за неразрешени разходи. Тя трябва да гарантира, че потребителят не носи отговорност за разходи, направени от измамници с кредитна карта на трето лице. Някои кредитни карти обаче освобождават само разходите, направени през последните 48 часа преди отчета.
  • Парични аванси. Има моменти, когато имате нужда от пари за плащане в последния момент и не можете да платите с кредитната си карта. За тези ситуации има само две възможности: бързи кредити и аванс на картата. Паричният аванс ви позволява да превеждате пари в брой по банковата си сметка или да теглите от банкомат или касиер. Тази функция или предимство е много удобна при спешни случаи.
  • Да се приема в чужбина. Дори и да не планирате да пътувате в чужбина, за никого не е тайна, че магазините в чужбина предлагат по-добри цени. Може също в бъдеще да ви се наложи закупуване от чуждестранни доставчици и кредитната карта е добре да може да се използва за такива операции. Също така, ако ще пътувате в чужбина, правите резервация на хотел или кола, е важно да имате тази опция.
  • Награди за използване. Тъй като кредитните карти получават комисионни за всяка продажба, за да насърчат използването им, картоиздателите са склонни да  възнаграждават клиента. Най-честата награда е да се присъждат точки за всяка консумирана сума, след което наградите могат да бъдат обменени за продукти или дори като пари за плащане на месечната такса.
  • Отстъпки и промоции. Кредитните карти от определени банки често предлагат отстъпки, когато се използват като средство за плащане на определени места. Промоциите включват лихвени отстъпки и томболи, както и месеци без лихва.
  • Допълнителни карти. Допълнителните карти са разширение със същия номер на сметката на основната карта, което може да бъде предоставено на друго лице, предварително упълномощено от клиента.
  • Подхожда на вашия начин на живот. Тази точка обикновено се забравя, но е един от основните фактори за оценка. Всъщност това е най-определящият фактор, тъй като е безполезно да имате отличен продукт, ако той не работи за вашите нужди и начин на живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *