Бърз кредит без проверка в ЦКР

Какво означава да получите онлайн бърз заем без проверка на ЦКР?

Кредитът предполага получаване на пари назаем и след това връщане на същата сума, към която трябва да се добави определена лихва и всичко това трябва да се случи в предварително определен период от време.

Фактът, че е онлайн, представлява предимство, тъй като тези видове заеми имат по-голяма гъвкавост по отношение на това за какво искате да разпределите, т.е. използвате парите, но също така типът не взема предвид дали сте в спъсъка на Централния Кредитен Регистър.

В България изразът хора с лошо ЦКР се използва за означаване на определена ситуация, в която са поставени кредитоискатели, които са поискали някакъв вид финансиране от кредитна организация. ЦКР генерира резултат, който определя дали един човек е добър или лош платец, т.е. дали изостава с плащанията си или не. Всичко това ясно генерира определен отчет, чрез който лицето се поставя в по-добра или по-лоша позиция пред кредитиращата организация.

Освен цялата тази информация е важно да се изясни факта, че да сте в базата данни на ЦКР, не предполага отрицателна характеристика, тъй като, докато човек изплаща дълговете си, резултатът му се подобрява. Това е така, докато достигне точката да има добър резултат, т.е. добра кредитна история, което позволява достъп до каквато и да е финансова помощ в бъдеще.

Според законовите разпоредби всяка банкова или небанкова институция у нас получава право на достъп до личните данни на човек, който е в ролята на кредитоискател. Макар, че много от отпускащите кредити организации виждат кредитната история на потенциалните клиенти, понякога те представят своите оферти като кредити без разглеждане, кредити без справки и други. Причината е да дадат увереност на хората с не дотам изрядно досие в Регистъра да кандидатстват за нови заеми. Те взимат предвид по-високия риск при тези клиенти, но им дават шанс да подобрят кредитната си история, ако преценят че обстоятелствата не са били на страната на конкретния човек, допуснал просрочието или че закъсненията на плащанията не са твърде големи. Всяка банки или фирма има своя политика по отношение на тези стандарти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *