Безлихвен кредит: Как може да си осигурите финансова свобода и да спестите излишни разходи

Заемите, които не включват лихва, гарантират спокойствие за потребителите – връщате точно сумата, която е отпуснала банката

Да заложите на безлихвен кредит е вариант с редица предимства, особено когато Ви е необходима конкретна сума, за да покриете текущи финансови затруднения.

По този начин си гарантирате свободата да действате, постигате целта си и не допускате излишни разходи. С този вид заеми връщате същата сума, която Ви е отпуснала банката.

Положителните страни на безлихвените кредити

1.    Без лихви и разходи

Безлихвените кредити са икономически изгодни, защото погасявате получената сума в абсолютно същия размер. Не утежнявате допълнително бюджета си с лихви и разходи.

2.    Гъвкави условия

Банковите институции могат да Ви предложат варианти за погасяване, съобразно индивидуалните Ви финансови възможности. Тази гъвкавост при условията е безценна в период на материални предизвикателства.

3.    По-добро кредитно досие

При разумното използване и управление на безлихвените заеми ефектът може да бъде и по-добро кредитно досие. Когато погасявате редовно и навреме, кредитната Ви история работи във Ваша полза и в бъдеще, ако решите, бихте могли да получите максимално изгодни оферти от банките.

Начини за отпускане на безлихвени кредити

Ø  Кредитни карти или кредит   

Безлихвени покупки на уреди или друг вид техника за дома може да направите при заплащане с кредитна карта. Повечето банки предлагат такъв вариант за кредит, като след покупката и плащането за определен период от време не се начисляват лихви.

Ø  Стокови кредити

По същия начин и търговските компании днес предоставят възможност за покупка на стоки на изплащане при 0 % лихва. Ако не разполагате с наличен бюджет, а трябва да инвестирате в по-крупна вещ за жилището или за офиса, това е Вашето решение в правилния момент.

Ø  Социални програми и благотворителност

Съществуват социални програми и организации, ангажирани с благотворителни акции, които могат да предложат помощ под формата на финансови средства, съответно без да е налице лихва. Разбира се, този вариант е подходящ за хора, нуждаещи се от помощ, които не успяват да покрият разходите си за храна, медицински грижи, наем.

Заключение

Кандидатстването за безлихвен заем следва обичайните стъпки и зависи от условията на институцията, която го предоставя. Всяка първа стъпка започва с проучване на възможностите и продължава с предварителната подготовка на документацията, както и други данни и допълнителна информация за доходи или социално положение, ако това е част от изискванията.

Препоръката на финансовите експерти е да насочите безлихвения кредит към конкретна цел, ако тя вече е ясна и стои на дневен ред. Вложете средствата по предназначение и не допускайте разходването им в различна посока от предварително набелязания план. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *